VANVARY ja perusopetus järjestävät kilpailun luokkien yhteishengen kohottamiseksi

Kilpailun tavoitteena on keksiä idea, toimintamalli tai käytäntö, joka

  • vahvistaa ryhmähenkeä
  • parantaa työrauhaa
  • kehittää koulujen kännykkäkulttuuria

Kilpailussa on sarjat 1-2 luokille, 3-6 luokille ja 7-9 luokille. Idean voi keksiä yksittäinen oppilas, oppilasryhmä, luokka tai opettaja(t). Koko luokan tulee kuitenkin osallistua idean toteuttamiseen.  Kilpailuajankohta, jolloin ideaa toteutetaan, on 6.3.2017 – 12.4.2017. Ideointi ja suunnittelu tulee tapahtua tätä ennen. Idean onnistumista tulee seurata ja arvioida kilpailijoiden itsensä sekä koulun aikuisten toimesta.

Lue lisää

DIGISARJAKUVA -TYÖPAJA

Aika: 31.1.2017 klo 13-15
Paikka: Kartanonkosken koulu, Tilkuntie 15, 01520 Vantaa
Kouluttaja: Harri Huhtala ja Asta Holopainen
Kohderyhmä: Perusopetuksen opetushenkilöstö
Ilmoittautuminen koulutukseen: Koulutukseen ilmoittaudutaan Osumassa.

Koulutuskuvaus: Koulutuksessa tutustutaan tableteilla ilmaiseen sarjakuvaohjelmaan ja tehdään sarjakuvia sekä kuvaamalla että piirtämällä. Työpajassa käydään myös läpi miten oppilaiden tekemät sarjakuvat saadaan talteen opettajalle sekä mietitään yhdessä miten sarjakuvia voisi hyödyntää eri oppiaineissa. Koulutusryhmään otetaan enintään 15 osallistujaa. Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

#Opi365 -kiertue pysähtyy Vantaalla 1.3.

Ilona ja Microsoft järjestävät kevään 2017 aikana kymmenen Opi365- aluetapahtumaa ympäri Suomea, ja 1.3. tapahtuma pidetään Vantaalla. Kaupunkimme tapahtuma on suunnattu erityisesti toisen asteen opettajille, mutta halutessaan koulutukseen voi osallistua myös muita opettajia. Tapahtuma koostuu kolmesta 45 minuutin pajasta. Pajojen vetäjinä toimivat kokeneet MIEE (Microsoft Innovative Educator Expert)-kouluttajat. Tapahtuma pidetään kaupungintalolla klo 8:30-11:30.

Lue lisää tapahtumasta ja ilmoittaudu Osumassa 15.2. mennessä.

Vantaan oppilaitosten esittelytilaisuudet

kuvaaja: Marko Kalmari

Perusopetuksen päättävät nuoret hakevat ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen yhteishaussa 21.2.–14.3.2017 osoitteessa opintopolku.fi. Ennen yhteishakua Vantaan lukioissa, Vantaan ammattiopisto Variassa ja MERCURIA Kauppiaitten Kauppaoppilaitoksessa järjestetään tutustumistilaisuuksia ja avointen ovien päiviä yhdeksännen luokan oppilaille ja heidän huoltajilleen.

Lue lisää

Olethan ilmoittautunut arviointimessuille?

Oppimisen arvioinnin kehittäminen on tärkeä osa opetussuunnitelman toteutumista ja toimintakulttuurin muuttumista. Arviointimessut toteutetaan Jokiniemen koululla (Valkoisenlähteentie 51) torstaina 19.1.2017 klo 13 – 15.30 välisenä aikana. Arviointimessut rakentuvat  luennosta sekä kahdesta vapaavalintaisesta työpajasta. Oheisten linkkien alta löydät kaiken tarvitsemasi tiedon työpajoista sekä ohjeet niihin ilmoittautumiseen.

Viimeinen päivä ilmoittautua arviointimessuille on maanantaina 16.1.2017 kello 12. Ilmoitathan rehtorille osallistumisestasi. Osallistujamäärälle on asetettu koulukohtainen kiintiö.

Fronterin käyttö päättyy perusopetuksessa

Fronter-oppimiympäristön käyttö päättyy perusopetuksessa.  Lukiot ja ammattiopisto Varia jatkavat toistaiseksi Fronterin käyttäjinä. Perusopetuksen osalta Fronteriin pääsee kirjautumaan 31.5.2017 saakka ja tiedot tulee olla siirrettynä tuohon mennessä.

Lue 1. tiedote kokonaisuudessaan tästä (vaatii eduvantaa-tunnuksen). Asiasta tiedotetaan myöhemmin lisää, ja tiedotteessa tullaan vastaamaan asiaan liittyviin siihen mennessä esitettyihin usein kysyttyihin kysymyksiin.