Announcement: Vantaan verkot pitäisi toimia normaalisti

Olemme saaneet tietoliikennetiimiltä viestin jonka mukaan verkon pitäisi nyt toimia. Jos edelleen on ongelmia verkkojen kanssa niin teitä pyydetään laittamaan siitä viesti helpdeskiin. Viestittäkää helpdeskiin joka päivä kun huomaatte verkoissa ongelmia. Sivi ei vastaa verkon kysymyksiin, koska meillä ei sellaista tietoa ole, joten oikea osoite verkko-ongelmissa on helpdesk.

HUOM! Tablet verkossa on mahdollisesti asetuksissa ongelmia, jotka estävät tabletit saamasta yhteyttä GAFE -palvelimiin. Asiaa tutkitaan parhaillaan ja päivitän tähän tietoa heti kun sitä on saatavilla. Voitte muilla laitteilla kokeilla seuraavaa linkkiä:

https://chrome.google.com/webstore/detail/chrome-connectivity-diagn/eemlkeanncmjljgehlbplemhmdmalhdc?hl=en

Jos pääsette tablet-verkossa (ei Samsungeilla mutta PC:llä tai ios laitteella) niin verkon pitäisi antaa teidän kirjautua GAFEen. Mutta jos saatte virheilmoituksen, niin asia ei ole vielä kunnossa.

 

Share

Tekijänoikeudet opetuksessa -koulutuksessa on tilaa

Tiistaina 27.1.2015 klo 13–16 järjestetään Tekijänoikeudet opetuksessa -koulutus Helsinge Skolassa. Kouluttajana toimii verkkopedagogi Olavi Pietikäinen.

Koulutuksessa on vielä tilaa, ilmoittaudu mukaan!

Sisältö:
Koulutuksessa käsitellään opettajan ja oppilaan oikeutta omiin töihinsä sekä koulun ulkopuolisen aineiston käyttöä opetuksessa (kuvien, äänen ja liikkuvan kuvan käyttöä sekä aikakauslehtien, sanomalehtien ja (oppi)kirjojen kopiointia). Internet, Youtube, Facebook, Google, tv, radio, DVD, CD jne. ovat tuttuja käsitteitä meille kaikille, mutta tiedämmekö missä ja miten sisältöä voi käyttää rikkomatta lakia? Osallistujat tutustuvat sivustoihin, joilta löytyy aineistoa, jota saa käyttää ja muokata. Koulutuksessa käsitellään myös Vantaan kaupungin hankkimaa Kopioston digilupaa aineiston kopioimiseksi ja tallentamiseksi. Sopii kaikille opettajille opetusaineesta tai oppilaiden iästä riippumatta. Koulutukseen otetaan enintään 23 osallistujaa. Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Share

Talven sinfoniaa – Sinfoniakonsertti

Pe 6.2. klo 10.15 ja 12.00 konserttitalo Martinuksessa.
Konsertti on suunnattu ala-ja yläkouluille sekä lukioille.

Konserttiin on vapaa pääsy.

Pakollinen ennakkovaraus: sari.kaipainen@vantaa.fi tai p. 040 5340603

Lue lisää

 

Share

Vantaan luontokoulun kevätkauden kurssit

Vantaan luontokoulun tarjoamat kurssit on suunnattu ala- ja yläkoulujen opettajille sekä varhaiskasvattajille täydennyskoulutukseksi sekä antamaan uutta innostusta ja ideoita opetustyöhön. Kursit täydentävät ja tukevat koulujen opetussuunnitelmaa ja rohkaisevat oppimaan ja opettamaan myös luokkahuoneen ulkopuolella, mitä myös uudessa opetussuunnitelmassa painotetaan.

Lue lisää

Share

Variaan tutustumistilaisuudet opettajille

Vantaan ammattiopisto Varia kutsuu Vantaan peruskoulujen teknisen työn ja tekstiilityön opettajat tutustumaan ammattiopintoihin. Vierailun aikana pääset perehtymään omaa opetettavaa ainettasi vastaavan alan opetukseen ammatillisessa koulutuksessa sekä verkostoitumaan kollegoiden ja ammatillisen koulutuksen opettajien kanssa. Vierailut toteutetaan koulupäivän aikana, jotta pääset seuraamaan opetusta ja saat todenmukaisen kuvan ammattiopinnoista.

Vierailuajat:
–  teknisen työn opettajille 5.3.2015 klo 8.15–14.15
–  tekstiilityön opettajille 10.4.2015 klo 8.15–14.15

Lue lisää

Share

Vantaan kansainvälisen klubin avajaiset

Vantaan kansainvälisen klubin avajaiset 
29.1.2015 klo 18-19.30 
Lue lisää Vantaan kv-klubi A4 avajaiset
Share

Opetussuunnitelmatyötä tukevia maksuttomia koulutustilaisuuksia vuoden 2015 alussa

Opetushallitus tarjoaa yhteistyössä aluehallintovirastojen kanssa paikallisen opetussuunnitelmatyön tueksi päivän mittaisen, osallistujille maksuttoman koulutuksen. Päivän tavoitteena on avata opetussuunnitelman perusteiden keskeisiä linjauksia ja antaa vastauksia paikallisen työn kannalta tärkeisiin kysymyksiin. Tilaisuudet on suunnattu perus- ja lisäopetuksen opetussuunnitelmatyöstä vastaaville sekä opetustoimen ja koulujen johdolle ja henkilöstölle.

Lue lisää

Share

Yläkoulun oppilaat – tervetuloa mukaan Kuule! Minä sävellän -projektiin!

”Kuule! Minä sävellän” on kuudes sävellysyhteistyöprojekti Suomen Kansallisoopperan, Sibelius-Akatemian, Radion Sinfoniaorkesterin, Helsingin kaupunginorkesterin ja Musiikkitalon kanssa. 

Kuntayhteistyön puitteissa 12 pääkaupunkiseudun yläkoulun oppilasta pääsee osallistumaan sävellysprojektiin, joka toteutetaan yhteistyössä valokuvataiteen museon kanssa teemalla Luontokuvasta musiikiksi. Aikaisempaa musiikillista kokemusta ei tarvita. Koulutuspäivät alkavat 5.3.2015 ja ne ovat vaihtelevasti viikoilla kouluaikana, iltapäivisin, myös muutamana lauantaipäivänä.

Oppilaat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä ja ilmoittautumisaika päättyy perjantaina 30.1.2015.

Lue lisää

Share

Nuorten ohjaus- ja tukikeskus Kipinä esittäytyy

Nuorten ohjaus- ja tukikeskus Kipinässä järjestetään yhteistyökumppaneille infotilaisuus perjantaina 23.1.2015 kello 14.00, Ratatie 2, Tikkurila. Infotilaisuudessa esitellään Kipinän toimintaa sekä uutta Palvelu olen minä –hanketta, joka on aloittanut toimintansa vuoden alusta. 

Ilmoittautumiset etukäteen ohjauskeskus@vantaa.fi.

Share

Vantaan oppilaitokset esillä uudessa mobiilisovelluksessa

Vantaan kaupunki on julkaissut Vantaan lukioiden ja ammatillisen koulutuksen valintaoppaan ensimmäistä kertaa mobiilisovelluksena. Mobiilisovellusta on helppoa käyttää esimerkiksi tableteilla, joita Vantaalla on oppilaiden käytössä perinteisten tietokoneiden lisäksi. Vastaavia sovelluksia ei toistaiseksi ole juuri käytössä, joten Vantaan kaupunki toimii edelläkävijänä.

Lue lisää

Share

Opetushenkilöstön tabletkoulutukset

Opettajien tabletkoulutukset käynnistyvät tammikuun 13. päivä. Koulutukset järjestetään Kielotie 14 A, 4 krs. kokoushuoneessa Kielo A&B. Aamupäivän koulutus on klo 8.15-11.45 ja iltapäivän koulutus klo 12.15-15.45. Kouluttajana toimii Pasi Mustonen.

Koulutukset ovat kaikille Sivistystoimen opettajille yhteisiä. Samassa koulutuksessa on siis osallistujia varhaiskasvatuksesta, perusopetuksesta ja toiselta asteelta.

Koulutukseen ilmoittaudutaan HR-työpöydän kautta. Esimiehen tulee hyväksyä koulutushakemus.

Lisätietoa koulutuksesta.

Share

Verkkopetojen appsivinkit

Kuva1

 

Tutustu verkkopetojen appsivinkkeihin tästä!

Share

Kevään 2015 tvt-koulutukset

Ilmoittautuminen kevään 2015 tieto- ja viestintätekniikan koulutuksiin on auennut. Käy tutustumassa koulutustarjontaan ja ilmoittaudu.

Share

Koulun kulttuurikevät 2015 on ilmestynyt

Kulttuurikevät esittelee kevään 2015 kulttuuritarjontaa kouluille ja oppilaitoksille.

Tutustu esitteeseen:Kulttuurikevät 2015

Share

Tabletin kanssa Heurekaan! Kilpailu 5.-9. luokille

Miten käyttäisitte tablettia osana Heureka-vierailua? Millainen koko luokan yhteinen tuotos vierailulla syntyisi? Tuotoksen voi toteuttaa haluamallaan tavalla: piirtäen, videona, runona, lauluna…
Laatikaa oppilaiden kanssa vapaamuotoinen suunnitelma Heureka-vierailusta, jossa hyödynnetään tablet-laitteita perjantaihin 23.1.2015 mennessä.

Lisätietoa kilpailusta

Share