Nuorten ohjaus- ja tukikeskus Kipinä esittäytyy

Nuorten ohjaus- ja tukikeskus Kipinässä järjestetään yhteistyökumppaneille infotilaisuus perjantaina 22.5.2015 kello 14.00, Ratatie 2, Tikkurila. Infotilaisuudessa esitellään Kipinän toimintaa.

Ilmoittautumiset etukäteen ohjauskeskus@vantaa.fi.

Millaista tieto- ja viestintätekniikan koulutusta toivoisit lukuvuodelle 2015-2016?

Kuva1 

Hyvä esi- ja perusopetuksen opettaja!  

Nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa ensi lukuvuoden tieto- ja viestintätekniikan koulutustarjontaan. Kerro meille, millaista koulutusta toivoisit. Voit  valita (useamman) valmiista vaihtoehdoista tai lisätä itse uuden vaihtoehdon.

Vastaa nopeaan kyselyyn täällä.

Kiitos vastauksestasi!

Partion Seikkailuviikko

Hei tuleva 1.–3. luokkien luokanopettaja!

Vielä ehdit ilmoittaa luokkasi mukaan partion Seikkailuviikolle, joka järjestetään ensi syksynä! Tehtäviä voi tehdä eri oppiaineiden tunneilla sisällä ja ulkona. Seikkailuviikolla harjoitellaan esimerkiksi luonnossa liikkumista, luonnontuntemusta, ensiapua ja kädentaitoja, tutustutaan partiolaisten perinteisiin, leikitään ja pelataan.

Ilmoittaudu mukaan 1.6. mennessä.

Lue lisää

HelMet-kirjastojen kesäkisa

HelMet-kirjastojen kesäkisassa lukeminen on hauskaa ja se on myös peli. Lukubingo on käynnissä 4.5. – 21.8.2015.
Säännöt ovat todella yksinkertaiset. Tavoitteena on saada viiden suora eli yksi bingorivi. Yksi bingorivi on siis viisi luettua kirjaa. Voit myös yrittää saada koko ruudukon täyteen, mutta voit merkitä vain yhden rastin päivässä.

Tarkemmat ohjeet HelMetistä: http://www.helmet.fi/fi-FI/Lapset/Juttuja_kirjastosta/Kesakisa_2015_lukubingo(64059)

 

Vantaan luontokoulun kummiluokkahaku lukuvuodelle 2015-2016 on käynnissä

Kummiluokaksi voi hakea vantaalaiset koululuokat ja esiopetusryhmät. Kummivuoden aikana kullekin luokalle on varattu neljä luontokoulupäivää luontokoululla ja sen lähimaastossa Vantaan Sotungissa. Päivien ohjelmaan kuuluu retkeilyä, elämyksiä, luonnon tutkimista, luonnon toimintaan tutustumista, ihmettelyä ja oppimista. Opetus tukee koulujen opetussuunnitelmaa ja on eheyttävää, monialaista ja toiminnallista. Luontokoulun kummivuoden aikana luokan kanssa retkeilystä ja lähiluonnon käyttämisestä opetuksessa tulee tapa. Opettajalle kummivuosi tarjoaa tilaisuuden täydennyskoulutukseen ja omien oppilaiden havainnointiin eri tilanteissa.

Kummiluokaksi haetaan oheisilla lomakkeilla:
Hae kummiluokaksi 2015-2016
Fadderklassansökan 2015-2016

Kutsu Tekniikan päiville 6.11.2015

Helsingin yliopisto, Aalto-yliopisto ja Tekniikan akatemia (TAF) järjestävät Tekniikan päivien Helsingin seudun aluetapahtuman teemalla ”Tiedon valossa”. Perjantaina 6.11.2015 ohjelmassa on koululaisohjelmapäivä.
Etsimme koululaisohjelmapäivän osallistujiksi mukaan 7. tai 8. luokan oppilasryhmää (kokonaisia luokkia tai muita opetusryhmiä, joissa 15 – 25 oppilasta).

Ilmoittautumiset 17.5.2015 mennessä.

Lue lisää

Hugo Simbergin toinen maailma

Ateneum on julkaissut Hugo Simbergin toinen maailma -verkkosivuston. Kaikille Simbergin taiteesta kiinnostuneille ja myös koulujen tarpeita ajatellen suunniteltu sivusto johdattaa vapaamuotoiselle tutkimusmatkalle Simbergin taiteeseen ja elämänpiiriin.

Lue lisää: tiedote
http://www.simbergintoinenmaailma.fi/

 

Frisbeegolfia 10-15-vuotiaille Siltamäessä

Disc_golf_in_basket›Harjoituskerrat ja minikisat:
›maanantaina 18.5.2015 klo 16-18
›maanantaina 25.5.2015 klo 16-18

Katso lisätiedot

MATKA MINUKSI ELOKUVATEATTEREISSA

Elokuva soveltuu erityisen hyvin sosiaali- ja terveysalojen toimijoille ja opiskelijoille, mutta myös laajemmalle yleisölle. Elokuva käsittelee mm. nuorten masennusta ja syömishäiriöitä, mutta laajenee myös ajankuvaksi yhteiskunnastamme, jossa usein tuntuu, ettei riitä sellaisena kuin on.

Aikataulu ja lisätietoja löydät tiedotteesta.

Office 365 -palvelun OneDrive -sovellus toimii

Olemme Microsoftin tuen kanssa selvittäneet OneDrive ongelmaa ja asia on nyt korjattu. Pyytäisin teitä testaamaan että oppijat pääsevät OneDriveen. Mahdollisista ongelmista pyytäisin ilmoittamaan Anna Gripenbergille.

 

 

 

Vantaan oma EkoTeko-kilpailu tulee taas!

Tällä kertaa teemana on VESI ja kilpailu käydään 14.9.2015-13.3.2016. Kilpailuun ovat tervetulleita kaikki vantaalaiset päiväkodit, koulut, oppilaitokset ja nuorisopalveluiden yksiköt.

Meidän VESI -kilpailussa ruoditaan vesiteemaa monipuolisesti jokaisen osallistujan omilla ekoteoilla. Ekoteot voivat käsitellä mm.  lähivesiä, itämerta, juomavettä,  vedenkiertoa tai juuri sitä mikä kiinnostaa teitä. Teot voivat olla kampanjoita, tietoiskuja, teema viikkoja, talkoita, mitä ikinä keksittekään. Kilpailussa kaikki vesiekoteot ideoidaan, tehdään ja raportoidaan yhdessä lasten ja nuorten kanssa. Pohtikaa, selvittäkää, retkeilkää ja toimikaa yhdessä!

Liitteenä on kilpailukutsu,  jossa lisätietoa kilpailun tavoitteista. Tietoa löytyy myös osoitteesta www.vantaa.fi/ekoteko tai suoraan Noora Ilolalta etunimi.sukunimi@vantaa.fi. Ottakaa yhteyttä!

 

 

Edustoresta löytyy tuotekatalogi

Tuotekatalogi on opettajan apuväline tilauksien teossa. Käy lataamassa oma edustore sivulla.

8.4. Verkot tötterölle-havaintoja

kaikki pelaa

Testin aikana oli verkossa n. 12 000 laitetta samanaikaisesti. Internet-liikennettä testin aikana oli n. kolminkertainen määrä verkon normaaliin maksimikuormitukseen verrattuna. Testissä pullonkaulaksi muodostui Internet-yhteys. Osassa kouluja pullonkaulaksi muodostui myös koulun liitäntäyhteys – Liityntäyhteyksien ja Internet-yhteyden liikennemääriä seurataan, jotta nopeudennostoja voidaan tarvittaessa toteuttaa.

Ongelmia oli myös siinä, että kaikki tabletit eivät saaneet lainkaan IP-osoitetta. Fujitsua tutki IP-osoitteita jakavia palvelimia ja ilmeni, että verkkotoimittajan tekemä verkon jako ei mahdollisesti toimisi oikein IP-osoitteiden jaon osalta: toiset alueet olivat täynnä ja toisissa ei lainkaan laitteita. Toimittaja on korjannut asian.

Uusi HR-työpöytä

Uusi HR-työpöytäVantaalla on otettu käyttöön uusi versio HR-työpöydästä. Hallinnon verkon puolella linkitykset on saatu kuntoon, mutta opetusverkon puolella linkki ei juuri nyt toimi. Asiaa työstetään parhaillaan ja linkki palautuu työkaluihin kunhan se on saatu toimimaan. Asiasta ilmoitetaan heti kun se on korjattu.

Kummioppilastoiminnan iltapäivä

Mannerheimin Lastensuojeluliitto järjestää 12.5.2015 Sokos Hotel Vantaalla Kummitoiminnan iltapäivän, jonka tavoitteena on tarjota opettajille tietoa ja vinkkejä kummioppilastoiminnan järjestämiseen omassa koulussa. Iltapäivän aikana jaetaan toiminnallisia ideoita kummioppilaita valmentavan koulutuksen järjestämiseen sekä vinkkejä kummioppilastoiminnan hyvistä käytännöistä ja toimintatavoista. Tilaisuus sopii sekä kummitoimintaa jo toteuttaneille kouluille että niille kouluille, joissa kummitoiminnan käynnistämistä vasta pohditaan tai suunnitellaan.

Kummitoiminnan iltapäivä sopii erityisen hyvin koulujen osallisuustiimeille, niille 4.-6.-luokkien opettajille, jotka ensi syksynä ohjaavat kummeina toimivia oppilaitaan sekä ensi vuonna uusien koulutulokkaiden kanssa aloittaville opettajille. 

Ilmoittautumiset 1.5.2015 mennessä osoitteeseen www.webropolsurveys.com/kummitoiminta.net

Tilaisuus on maksuton.

Lisätietoja tilaisuudesta antaa Mannerheimin Lastensuojeluliiton suunnittelija Eeva-Liisa Markkanen, puh. 050 367 2101, s-posti: eeva-liisa.markanen@mll.fi

Lue lisää