Korkeasaaren luokkaretki-infoa

Korkeasaari järjestää luokkaretkeläisille toukokuussa Tutkimusretki Korkeasaareen -ohjelman arkisin 9.–27.5.2016. Toiminnallisella reitillä tutustutaan uhanalaisiin kissaeläimiin, lähimetsien asukkaisiin, tavataan eläintenhoitaja ja kuullaan hänen työstään, kerrataan eläinlajien levinneisyyksiä, kuunnellaan eläintarhan äänimaailmaa sekä ihmetellään sademetsän apinoita ja muita asukkaita. Viimeisellä kouluviikolla tarjolla on omatoiminen reitti, jonka materiaalit tulevat ladattavaksi nettisivuillemme 25.5.

Ilmoittautuminen on käynnissä nettisivujemme kautta. Lisätietoja tästä: Infokirje kouluille ja nettisivuilta: www.korkeasaari.fi/opetus.

Hae kummiluokaksi luontokoululle

Vantaan luontokoulun kummiluokkahaku lukuvuodelle 2016-2017 on käynnistynyt. Kummiluokka saa lukuvuoden aikana neljä ohjattua luontokoulupäivää. Lisäksi opettajille järjestetään opetettaviin aiheisiin liittyviä tapaamisia. Kummiluokaksi voivat hakea kaikki vantaalaiset koulu- ja päiväkotiryhmät esikouluikäisistä ylöspäin. Hakuaika päättyy elokuussa 23.8. Hakemuslomake ja lisätietoja löytyy www.vantaanluontokoulu.fi.

Seuraa vaikuttaja-päivää suorana lähetyksenä

Vantaalaiset lapset ja nuoret kokoontuvat keskiviikkona 27.4. vaikuttamaan yhdessä itselleen tärkeisiin asioihin. Ryhmäkeskusteluja voi seurata suorana Nuorten Vantaa -Youtube-kanavalla. Aamupäivän yhteenvetokeskustelua alakoululaisten osuudesta voi seurata suorana lähetyksenä ja kommentoida Vantaa-kanavalla klo 10.30-11 ja iltapäivän yhteenvetoa nuorten keskusteluista klo 14.30-15.

Perusopetus etsii uusia verkkopedagogeja

petohakuEtsimme ensi lukuvuodeksi verkkopetotiimiimme kahta kehittämismyönteistä vantaalaista opettajaa läntiseltä ja koilliselta alueelta, jotka haluavat välittää matalalla kynnyksellä tieto- ja viestintäteknologian opetuskäytön mahdollisuuksia muille opettajille. Lisätietoa verkkopetotoiminnasta löydät täältä.

Kiinnostus tehtävään ja mahdolliset lisätietokyselyt osoitetaan Heli Luokkamäelle (heli.luokkamaki@vantaa.fi) perjantaihin 29.4.2016 mennessä.

LÄHDETTEKÖ SÄHKÖÄ SÄÄSTÄMÄÄN LUKUVUONNA 2016–2017?

Sivistystoimen yksiköillä on nyt mahdollisuus osallistua kiinteistökohtaiseen sähkönsäästö -hankkeeseen ja ansaita hieman rahaa. Hankkeessa yksikkö sitoutuu omilla toimenpiteillään pienentämään sähkölaskuaan seurantajakson (1.8.2016–31.7.2017) ajan. Työhön saa sivistystoimen ympäristökonsultin ja tilakeskuksen tukea. Säästön onnistuessa yksikkö saa seurantajakson aikana säästetyn sähkön rahallisesta arvosta 50 % omaan käyttöönsä. Lisätietoa täältä.

Ilmoittaudu mukaan Nooralle Ilolalle pe 6.5. mennessä etunimi.sukunimi(a)vantaa.fi.

 

Erityisopetuksen tvt-työpaja 20.4.2016 (3 peruutuspaikkaa!)

20.4.2016 klo 13-16 (Kartanonkosken koulu). Ilmoittaudu koulutukseen tästä.

Työpajassa opastetaan oman sähköisen materiaalin muokkaamiseen ja kehittelyyn. Tarkoitus on luoda erilaisia mallitehtäviä, joita voidaan käyttää oppilaiden kanssa tableteilla ja tietokoneilla. Työskentelyyn käytetään perusohjelmia ja appseja. Lisäksi jaetaan kokemuksia ja ideoita siitä miten tekniikan hyödyntäminen onnistuu opetuksessa ja opetuksen eriyttämisessä. Koulutukseen otetaan 15 osallistujaa. Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ihan Pihalla – ulkona oppimisen teemaviikko

varivartailuja

Innostutko ulkoilusta? Haluaisitko olla enemmän viherympäristössä? Ole rempseä ja mene huhtikuisella viikolla 16 ulos oppimaan ja opettamaan. Ota siitä kuva ja lataa se muiden nähtäville. Valmiita toimintavinkkejä ja jälkeenpäin ulkonaoppimisen kuvavinkkipankki löytyy Vantaan Luontokoulun nettisivuilta. Osallistujien kesken arvotaan retkipäivä Vantaan luontokoululle alkusyksyksi 2016!

Lisätietoja: www.vantaanluontokoulu.fi ja www.facebook.com/ihanpihallavantaalla/