Sähköisiin kokeisiin valmistautuminen peruskoulun opettajille

Peruskoulun opettajille järjestetään 24.10.2014 klo 9-15 (Kielotie 14 A 4.krs / koulutusluokka Krassi) koulutus sähköisiin kokeisiin liittyen.

Koulutuksen tavoitteena on:

  • perehtyä sähköisten arviointimenetelmien mahdollisuuksiin ja vaihtoehtoihin
  • tutustua uudenlaisiin arviointimenetelmiin ja käytänteisiin sähköisessä ympäristössä
  • kehittää oma sähköinen kurssiarviointi.

Arvioinnin kehyksenä käytetään uudistettua Bloomin taksonomiaa (Krathwohl, 2002). Kehittämistyökaluna käytetään opetuksellista kehittämistutkimusta (Pernaa, 2013). Koulutuksessa pohditaan seuraavia kysymyksiä, jotka määrittävät myös koulutuksen sisällön:

Osaava

  • Millainen arviointi tukee elinikäistä oppimista?
  • Millaisia arviointivälineitä sähköinen ympäristö mahdollistaa?
  • Miten koetta voidaan hyödyntää mielekkäänä osana kurssiarviointia?
  • Miten opin kehittämään omaa kurssiarviointia?
  • Millainen sähköinen koe sopii minun oppiaineen tarpeisiin?
Lisätietoa ja ilmoittautuminen löytyy TVT-koulutukset-sivulta.
Share

Muutoksia sähköpostissa

Lukekaa huolella ohjeet ennen kuin klikkaatte linkkiä sähköpostiin. Jos et käytä  linkkiä, niin käy katsomassa päivitetyt tiedot O 365 palvelun sivulta.

Share

Osallistu erilaisiin teemaviikkoihin ja tapahtumiin

Oheisesta linkistä löytyy syyslukukauden 2014 teemaviikkoja ja tapahtumia sekä muutamia foorumeita ja koulutuksia, joihin Opetushallitus kannustaa kouluja ja oppilaitoksia sekä opettajia osallistumaan. Jokaiselle kuukaudelle löytyy ohjelmaa ja monipuolista verkkomateriaalia opetuksen ja teemapäivien toteutuksen tueksi.

Share

Oppimisen tuen foorumi 28.8.2014

28.8.2014 Peltolan koulun auditorio klo 13-16.15

13.00-13.30     Tilaisuuden avaus, OPS 2016, Tapio Lahtero

13.30-14.30     Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki, Tuija Harakka, Riitta Kekäle & Taru Asikainen

14.30-15.00     Kahvitauko. Peltolan koulun oppilaat myyvät kahvileipää, joten ota halutessasi mukaan kolikoita

15.00-15.30     Pedagogiset asiakirjat, tvt-koulutukset, Paula Järnerfelt & Tuuli Romu

15.30-16.15     Vantaalaisen Hyvä Mieli –hanke, Pihla Markkanen

                        Jalkautuva Etappi, Riitta Kekäle

Ilmoittauminen tästä linkistä

Tieto koulutuksesta löytyy myös “Muut koulutukset” -kohdan alta, Eduvantaa-sivun oikeassa laidassa.

Share

Opetustoimen henkilöstön koulutustarjontaa syksy 2014

Tervetuloa Etelä-Suomen aluehallintoviraston järjestämiin syksyn koulutuksiin. Kaikki koulutukset ovat maksuttomia. 
Opetustoimen tilaisuuksiin ilmoittaudutaan verkon kautta http://www.avi.fi/web/avi/tapahtumat-ja-koulutukset.

Tutustu syksyn täydennyskoulutuskalenteriin.

Share

Opettaja, liikennekasvatuksen avainhenkilö – tule täydennyskoulutukseen!

Liikenneturva kutsuu opettajat innostavaan ja aktivoivaan liikenneturvallisuuskoulutukseen. Opetushallituksen tuella koko opetustoimen henkilöstölle tarkoitettu täydennyskoulutus on osa ”Liikenne hurahti verkostoon – ja opettajat menivät mukana, osa 2” –hanketta, joka toteutetaan yhteistyössä Ehyt ry:n kanssa. 

Edellisiin ”Hurahdus” –hankkeen koulutuksiin osallistui yli 500 opettajaa ympäri Suomen. Palautteissa 100 % osallistujista suosittelisi koulutusta myös työtovereilleen. Tule siis mukaan!

Tilaisuuden kutsu ja ilmoittautuminen

Share

Kursseja Vantaan luontokoululla ja pääkaupunkiseudun luonto- ja ympäristökouluissa

Tarjolla on jälleen paljon hyödyllisiä kursseja. Kurssitiedot löytyvät liitteestä tai kotisivulta www.vantaanluontokoulu.fi. Myös muut pääkaupunkiseudun luonto- ja ympäristökoulut järjestävät kursseja ja ne ovat avoimia myös vantaalaisten koulujen ja päiväkotien henkilöstölle. Kurssiesite on jaettu kaikille kouluille ja päiväkodeille ja se löytyy sähköisenä oheisesta linkistä: http://www.vantaanluontokoulu.fi/fi/upload/files/Ymparistokasvatuksen_kurssit_2014_2015.pdf . 

Hyvää uutta lukuvuotta ja lämpimästi tervetuloa luontokoululle!

Share

Rakkautta ja Anarkiaa syksyn matineaelokuvissa

Tänä syksynä Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin jatkoja vietetään Vantaalla 1.–8. lokakuuta Bio Grandissa ja Kino Myyrissä.
Nyt on mahdollista katsoa sellaisia elokuvia, joita muutoin ei Suomessa näkisi.

Lue lisää

Share

Luontokoulun uutiskirje – Suomen luontokeskus Haltia

Suomen luontokeskus Haltian elokuun uutiskirje on ilmestynyt. Kirjeessä aiheina vapaat luontokoulupäivät syyskuussa, Haltian koulutukset kasvattajille, tukimateriaalia omatoimiseen retkeilyyn Haltian ympäristössä ja Suomen luonnonpäivä 30.8. -tapahtuma.  

Avaa uutiskirje

Share

Suunnista kirjaan -tapahtuma koululaisille

Suunnista Kirjaan -tapahtuma  järjestetään Helsingin Kirjamessuilla 23.–24.10.2014. Tarjolla on ilmaisia messulippuja ja kirjasuunnistustehtäviä 8000:lle ensiksi ilmoittautuneille peruskoulun 5.-10. luokkien sekä lukion ja ammatillisten oppilaitosten oppilaille sekä heidän opettajilleen.

Lue tapahtumasta lisää.

Share

OPH: LukiMat -tietopalvelun käyttö (1 op), verkkokoulutus syksyllä 2014

KOHDERYHMÄT
Esi- ja alkuopetuksen henkilökunta, koulupsykologit, jotka toivovat yksityiskohtaista opastusta LukiMat-materiaalien käyttöön.

KOULUTUKSEN SISÄLLÖT
Koulutus koostuu neljästä eri sisältöisestä verkkoluentokokonaisuudesta. Jokainen kokonaisuus sisältää ensin 45 minuutin verkkoluennon ja siitä reilun viikon päästä “kyselykerran”, jolloin voi kysyä ja käydä läpi verkkoluennolle annettua pientä harjoitustehtävää ja sen aikana ilmenneitä kysymyksiä. Koulutus on maksuton.

Lue lisää

Share

Koulujen Korkeasaaripäivä

Korkeasaaren eläintarha kutsuu eteläsuomalaisia koululuokkia syysretkelle 24.9.2014  125-vuotiaaseen eläintarhaan. Näe ja kuule, miten nykyaikainen eläintarha toimii ja keitä siellä työskentelee. Opi eläintarhojen tekemästä työstä uhanalaisten lajien hyväksi ja näe mitä eri eläinlajit syövät. Kuule myös ilmastonmuutoksesta ja omista vaikutusmahdollisuuksistasi! Tänä vuonna yhteistyökumppanina Koulujen Korkeasaaripäivän järjestelyissä toimii UFF.

Retkipäivän aikana voi kierrellä eläinrasteilla, haastatella eläintenhoitajia, istahtaa hetkeksi katsomaan diaesitystä sademetsistä tai videota Amurin kissapetojen suojelusta. Eläin- ja ilmastotietoutta voi testata Karhulinnan auditoriossa. 

Retkipäivään ilmoittautuminen alkaa 19.8. ja tapahtuu nettisivujen www.korkeasaari.fi/opetus kautta. Ilmoittautuneille retkipäivä on ilmainen – myös vesitse tultaessa! Mukaan mahtuu noin 50 luokkaa. 

Lue lisää

Share

Koululaisille lippuja Ruotsi-otteluun

Hyvä luokanopettaja, 

Legendaarinen yleisurheilun Ruotsi-ottelu järjestetään jälleen Helsingin Olympiastadionilla kesän päätteeksi 30.–31.8. Luokkanne on mahdollista ansaita pääsyliput tapahtumaan toimimalla liitteenä olevien ohjeiden mukaisesti. Voitte valita vaihtoehdoista mieleisenne  ja toteuttaa sen omanlaisellanne tavalla.

Share

Tulevaisuuden tekijät – Energiaa työelämään -seminaari

Vantaalla on tehty pitkäjänteistä yhteistyötä nuorten työllisyyden edistämiseksi ja nuorten työttömyyden ja syrjäytymisen ehkäisyksi. Vantaan kaupungin nuorten työllistämisprojekti Petra on ollut tärkeä osa tätä työtä vuodesta 2010 lähtien. Petra-projekti järjestää Vantaan Energia Areenalla Tulevaisuuden tekijät – Energiaa työelämään -seminaarin ja nuorten rekrytointitapahtuman perjantaina 12.9.2014 klo 10–15.

Lue lisää

Share

Saksanopettajien syysstartti

Saksanopettajien syysstartti 25.8.2014 kello 14.30-18.00 Goethe-Instituutissa. 

Ilmoittautuminen alkaa ke 13.8.2014. 

Avaa tilaisuuden kutsu:

Share