Avain ja HR-työpöytä toimii vain hallinnonverkon koneella

Vantaan kaupunging intranet Avain, ei olla vielä saatu toimimaan opetusverkosta sen jälkeen kun palvelimet on siirretty CGI:lle (kesällä). Jos tarvitset pääsyä Avaimeen niin käytäthän hallinnonverkon tunnuksia (tunnukset saa soittamalla Helpdeskiin) ja hallinnonverkon konetta (pitäisi löytyä opettajahuoneesta/henkilöstötiloista).

HR-työpöytä toimii varmasti hallinnonverkon koneella ja kotikoneella. Opetusverkon koneilla se ei välttämättä toimi, ja tämä on selvityksen alla.

 

#Koulutuskeskiviikko ”Millainen toimintakulttuuri tukee muutosta koulutuskentällä”

Syksyn viimeisessä 2.12.2015 järjestettävässä #Koulutuskeskiviikossa pureudutaan jakamaan kokemuksia siitä, millainen toimintakulttuuri mahdollistaa muutoksen tekemisen ja kokeilukulttuurin toteuttamisen koulutuskentällä. Keskusteluun ovat johdattamassa muun muassa pääjohtaja Aulis Pitkälä ja opetusneuvos Aija Rinkinen Opetushallituksesta sekä Uusi koulutus -foorumin osallistuja, Reaktorin kehitysjohtaja Sami Honkonen.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täällä: http://www.sitra.fi/tapahtumat/tulevaisuus/millainen-toimintakulttuuri-tukee-muutosta-koulutuskentalla (tapahtumaa voi myös seurata verkon välityksellä, linkki verkkolähetykseen tulee oheiselle sivulle pikapuoliin)

Tuttu lukudiplomi on entistä kätevämpi käyttää

Lukudiplomi on oiva tapa saada oppilaat innostumaan hyvien ja ajatuksella valittujen lasten- ja nuortenkirjojen lukemisesta. Tarjolla on erilaisia listoja lukijan taitojen ja mielenkiinnon mukaan. Käy lukemassa Helmet lukudiplomisivustolta tärkeät asiat.

Hyvä uutinen opettajan työtä keventämään on ideapankki, josta voi ottaa erilaisia tehtäviä oppilaiden lukudiplomikirjojen lukemisen seurantaan. Ideapankin lisäksi on tehty muitakin uudistuksia: kirjalistat löytyvät neljälle eri kielellä, suomen-, ruotsin-, venäjän- ja englannin kielellä. Lukudiplomi on saatavilla suomen-, ruotsin- ja venäjän kielellä.

Lukudiplomikirjat tulee lukea ja tehtävät suorittaa huhtikuun loppuun mennessä.

Eduvantaa-palvelinta päivitetään tiistaina 24.11.

Ylläpitotoimien seurauksena esimerkiksi www.eduvantaa.fi -palvelimella sijaitsevien koulujen verkkosivut eivät välttämättä toimi normaalisti. Näiden koulujen atk-opettajille on lähetetty asiasta erillinen sähköpostitiedote. Kyseiselle päivälle suunnitellut päivitykset tulee toimeenpanna joko edellisenä tai seuraavana päivänä.

Vantaan nuorisovaltuustovaalien ylimääräiset äänestyspäivät 18.–20.11.2015

Ylimääräiset äänestyspäivät ovat tarkoitettu niille nuorille, jotka eivät käy vantaalaisia kouluja tai jotka eivät pääse äänestämään omassa oppilaitoksessaan varsinaisena äänestysaikana. Vaaleilla valitaan nuorisovaltuustoon 20 varsinaista edustajaa ja 10 varaedustajaa kaudeksi 2016–2017. Ehdolle asettui kaikkiaan 50 vantaalaista 13–18-vuotiasta nuorta.

Lue lisää tästä.

Honeywell Educators @ Space Academy

Honeywell Hometown Solutions tarjoaa nyt mahdollisuutta hakea vuoden 2016 ohjelmaan, jossa kaikki kulut katetaan. Viikon mittaiseen ohjelmaan osallistuu opettajia ympäri maailmaa ja se sopii sekä luokan- että aineenopettajille. Lisätietoja ohjelmasta löydät täältä.

Hosted by the U.S. Space & Rocket Center in Huntsville, Alabama, HESA is designed to inspire teachers to develop the next generation of scientists in their classrooms. Teachers learn new teaching practices in Science, Technology, Engineering and Math (STEM) education by participating in a series of astronaut-style exercises and simulations, build model rockets, meet veteran astronauts, and so much more.

BRQ Vantaa etsii yhteistyöopettajia kaikilta kouluasteilta

BRQ Vantaa on kansainvälisesti tunnustettu vanhan musiikin festivaali. Se järjestetään vuosittain elokuussa Helsingin pitäjän miljöössä Vantaalla. Pääkonserttipaikkana toimii Pyhän Laurin kirkko. BRQ Vantaa on lanseeraamassa viisisarjaisen videoblogi-kilpailun koululaisille eskarista toiselle asteelle. Kunkin sarjan pääpalkintona on iPhone6. Näkyvyyttä videoille tuo Vantaan Sanomat, joka seuraa kilpailua ja festivaalia.

Kilpailuun osallistumisen tueksi BRQ Vantaa etsii opettajia, jotka haluaisivat tehdä yhteistyötä jo kevään aikana. Yhteistyö muodostuu koulukonserteista ja blogityöpajoista, jotka kustantaa BRQ VantaaProjekti sopii esimerkiksi taito- ja taideaineisiin, historiaan, musiikkiin, äidinkieleen tai yhteiskuntaoppiin. Siitä voidaan antaa myös valinnaiskurssisuoritus.

Katso lisätietoja täältä.

Digitaalinen tarinankerronta -koulutus 11.11.2015

11.11.2015 klo 13-16 (Rekolan koulu). Ilmoittaudu tästä.

Koulutuksessa opetellaan kertomaan tarina digitaalisessa muodossa. Tarkoituksena on tehdä kuvatarinoita tavalla, jota voi hyödyntää myöhemmin yhdessä oppilaiden kanssa. Koulutukseen osallistuvat tuottavat työstettävän materiaalin puhelimella, tabletilla ja tietokoneella. Koulutukseen osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta edellä mainittujen laitteiden tai ohjelmien käytöstä opetuksessa. Koulutukseen otetaan enintään 15 osallistujaa. Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Turvallisuushavainto

Henkilöstö voi nyt tehdä turvallisuushavainnon myös Eduvantaalle lisätyn linkin kautta. Uusi linkki löytyy Linkit-ylävalikosta. Turvallisuushavainnon keskeinen idea on ilmoittaa ja korjata puutteet ennen kuin tapaturma sattuu. Ilmoitukset voivat koskea työssä kohdattua uhka- tai väkivaltatilannetta, työtapaturmia, työssä sattunutta vaaratilannetta tai läheltä piti -tilannetta, vaarallista työtapaa, viallisia työvälineitä, koneita tai laitteita taikka ympäristölle työstä aiheutuvaa haittaa, esim. öljyvuoto. Ilmoita aina esimiehelle, vaikka olisitkin jo korjannut puutteen tai vian.