6. luokkien ilmoittautuminen kevään Yrityskyläpäiviin käynnissä

Yrityskylä-vierailut on tarkoitettu kaikille Vantaan 6. luokkalaisille  ja oppimiskokonaisuus on kouluille maksuton. Yrityskylä Helsinki-Vantaa sisältää opekoulutuksen, kymmenen oppituntia ja vierailun Yrityskylä-oppimisympäristöön. Ilmoittautuminen tapahtuu 30.10. mennessä.

Kouluihin on lähetetty Yrityskylä –työkirjat jokaiselle 6.vuosiluokan oppilaalle sekä julisteet kullekin luokalle. Mikäli työkirjoja jää uupumaan, niin niitä voi tilata lisää virastosta.

Ilmoittautumisohjeet

Infokirje Yrityskylä-vierailuihin liittyen

Koulutuskimara lauantaina 31.10.2015

Ohjaajan ja -valmentajan osaamisen, hyvinvoinnin ja jaksamisen varmistamiseksi. Koulutuspäivä sisältää kolme erillistä koulutusosiota, joista voi omien tarpeidensa mukaan valita yhden tai vaikka kaikki kolme koulutusta. Tarjolla ovat: 1) Musiikin käyttö- ja lukutaito ohjauksen tueksi, 2) Ohjaajan oma kehonhuolto ja hyvinvointi, 3) Äänenkäyttö ja -huolto valmennuksessa.

Lue lisää täältä.

Työhyvinvointia edistäviä mindfulness-pienryhmiä, ”Aivoravistelut” sekä naurujoogaa

Sivistystoimi järjestää loppuvuodesta työhyvinvointia edistäviä mindfulness-pienryhmiä, ”Aivoravistelut” 1. ja 2. sekä naurujooga pienryhmiä henkilöstölleen. Voit ilmoittautua yhteen edellä mainituista ja jos ryhmiin jää tyhjiä paikkoja, tiedotamme vapaista paikoista erikseen. Liitteenä infoa ryhmistä ja ”Aivoravisteluista”.

Vihreä lippu -osallistujien tapaaminen

Torstaina 8.10. järjestetään pääkaupunkiseudun yhteinen Vihreä lippu -osallistujatapaaminen, jossa voi tavata muita ohjelmaan osallistujia, vaihtaa kokemuksia ja verkostoitua. Lisäksi ohjelmassa on virkistysosio – tällä kertaa menemme Gardenian trooppiseen puutarhaan. Tervetulleita ovat kaikki Vihreä lippu -ohjelmaan osallistujat. Osallistujien kutsu löytyy täältä.

Lisätietoa Vihreästä lipusta: www.vihrealippu.fi.

Syksyn Taide, elämä, filosofia –sarjassa teemana rakkaus ja viha

Syksyn esitelmä- ja keskustelutilaisuuksissa rakkautta ja vihaa pohditaan monilla tasoilla ja useista näkökulmista. Psykoanalyysi, taide eri muodoissaan ja filosofia ovat kaikki mukana tilaisuuksissa. Alustajat ovat eri aloilta. Syksyn teema tarttuu ihmisten välisiin suhteisiin kuuluviin perustunteisiin.

Ohjelmassa seuraavaksi: ke 14.10. klo 18-20 Keskiajan teologien ajatuksia Jumalan vihasta ja rakkaudesta. Lisätietoja tästä.

Sarjakuvatyöpaja 7.10.2015

7.10.2015 klo 13-16 (Ruusuvuoren koulu). Ilmoittaudu koulutukseen tästä.

Koulutuksessa tutustutaan tableteilla ilmaiseen sarjakuvaohjelmaan ja tehdään sarjakuvia sekä kuvaamalla että piirtämällä. Työpajassa käydään myös läpi miten oppilaiden tekemät sarjakuvat saadaan talteen opettajalle sekä mietitään yhdessä miten sarjakuvia voisi hyödyntää eri oppiaineissa. Koulutukseen otetaan enintään 20 osallistujaa. Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tutustu myös syksyn muihin tvt-koulutuksiin täällä!

Näin sähköpostien lähettäminen onnistuu vantaa.fi osoitteista eduvantaa.fi osoitteisiin

Syksyn aikana on ilmennyt virheilmoituksia kun hallinnonverkon sähköpostista (vantaa.fi) on lähettänyt viestejä eduvantaa.fi osoitteisiin. Syy liittyy päivitettyyn osoitekirjaan, jonka jäljiltä outlook työpöytäsovelluksen välimuistiin on jäänyt toimimattomia nimiä. Lue ohje miten tyhjennät välimuistin. Tämä koskee ainoastaan vantaa.fi käyttäjiä.

Huom: Välimuistin tyhjennyksen jälkeen tulee osoitteet ensin kirjoittaa muodossa etunimi.sukunimi@eduvantaa.fi, jolloin välimuistiin jää toimivat osoitteet.

Arviointi oppimisen edellytyksenä ja tukena – maksuton täydennyskoulutus opettajille

Täydennyskoulutusta arvioinnista esi- ja perusopetuksessa työskenteleville opettajille! Avaa esite

Sitovat ilmoittautumiset kaikkiin kolmeen moduuliin tehdään ensimmäiseen koulutuspäivään ilmoittautumisella 30.10.2015 mennessä internetissä osoitteessa www.avi.fi/etela kohdasta Ajassa, Tapahtumat ja koulutukset. Koulutus on Heurekassa, Tikkurilassa.