LOPS2016 – Nyt mahdollisuus kommentoida! / GLP2016 – Möjlighet att kommentera nu!

Opetushallitus avaa verkkosivuillaan mahdollisuuden kommentoida valmisteltavana olevaa lukion opetussuunnitelman perusteiden luonnosta. Lisätietoja valmistelusta, lukion opetussuunnitelman perusteiden luonnos 14.4.2015 ja siihen liittyvä avoin verkkokysely löytyvät Opetushallituksen verkkosivuilta osoitteesta http://www.oph.fi/lops2016.

Opetushallitus kannustaa lukiokoulutuksen järjestäjiä, lukioita, rehtoreita, opettajia, lukiolaisia, huoltajia sekä muita lukiokoulutuksen kehittämisestä kiinnostuneita tahoja ja kansalaisia vastaamaan avoimeen verkkokyselyyn lukion opetussuunnitelman perusteiden luonnoksesta. Avoin verkkokysely aukeaa 15.4.2015 klo 12 ja sulkeutuu 6.5.2015 klo 16.15.

——————————–

Utbildningsstyrelsen ger nu allmänheten möjlighet att kommentera det utkast till läroplansgrunder för gymnasiet som utarbetas för närvarande. Mer information om läroplansarbetet, utkastet till grunderna för gymnasiets läroplan 14.4.2015 och den öppna webbenkät som är kopplad till utkastet finns på Utbildningsstyrelsens webbplats under adressen http://www.oph.fi/glp2016.

Utbildningsstyrelsen hoppas att alla som anordnar gymnasieutbildning och alla gymnasier, rektorer, lärare, gymnasister, vårdnadshavare och andra aktörer och organisationer som är intresserade av gymnasieutbildning besvarar den öppna webbenkäten gällande grunderna för gymnasiets läroplan. Webbenkäten öppnas 15.4.2015 och stängs 6.5.2015 kl. 16.15.

Pääkaupunkiseudun luontokoulujen kasvattajien kursseja

Vantaan luontokoulun ja pääkaupunkiseudun luontokoulujen kasvattajien kurssit lukuvuodelle 2015-2016 on nyt julkaistu.
Kannattaa varata paikat ajoissa!

Lisätietoa  löytyy Vantaan luontokoulun nettisivuilta http://www.vantaanluontokoulu.fi/kurssit.

Vantaan luontokoulun kurssit 2015-2015

Pääkaupunkiseudun luontokoulujen kurssikalenteri

Oopperan traagiset naiskohtalot

Taide, elämä, filosofia: PSYKOANALYYSI JA TAIDE

Ke 22.4. klo 18.00-20.00 Oopperan traagiset naiskohtalot (Liisamaija Hautsalo FT, tutkija, Sibelius-Akatemia ja Turun yliopisto)
Galleria K, Asematie 7, Tikkurila (kaupungintalon vieressä)

Luennolla käsitellään romanttisen oopperan traagisia naishahmoja ja pohditaan kysymystä, miksi naisen on kuoltava oopperassa? Kysymystä tarkastellaan muun muassa psykoanalyyttisen taideteorian ja naistutkimuksen viitekehyksissä.

Lue lisää

Ainutkertainen tilaisuus yläkouluille!

Autolla Nepaliin – unelmien elokuvanäytös ja unelmatyöpaja / keskustelu

Ajankohta: ma 11.5.2015 tai ti 12.5.2015 n. klo 9–11.15 ja n. klo 12–14.15

Tilauksesta yläkoulun auditorioon tai saliin, jossa mahdollista toteuttaa elokuvan esitys; minimi kaksi näytöstä ja pajaa/ keskustelua/ koulu.

Ilmoittautuminen 17.4.2015 mennessä.

Lue lisää

Käyttökatko koulujen kotihakemisto- ja monitoimilaitteiden tulostuspalveluissa

Osana käynnissä olevaa Vantaan kaupungin perustietotekniikan palveluiden siirtoa uudelle palvelutoimittajalle CGI:lle tullaan opetuksen tiedosto- ja tulostuspalvelut keskittämään palvelutoimittajan palvelinkapasiteetti ympäristöön. Uuden perustietotekniikan sopimuksen mukaisilla palveluilla tavoitellaan palveluiden käytettävyyden, laadun ja kustannustehokkuuden kasvattamista, sekä joustavuutta eri toimialojen palvelutarpeisiin.

Torstaina 16.4.2015 klo 08.00-14.00 siirretään koulujen (peruskoulut, lukiot,Varia) monitoimilaitteiden tulostuspalvelimia sekä koulujen kotihakemisto ja Y-levypalvelut keskitettyyn kapasiteettipalveluun. Siirron aikana ei  kyseiset palvelut ole käytössä.

Pahoittelemme käyttökatkosta mahdollisesta aiheutuvaa haittaa.

Illusia elokuvafestivaali lapsille ja nuorille

Lasten ja nuorten oma elokuvafestivaali Illusia järjestetään toista kertaa 4.-8.5.2015. Festivaali tarjoaa lapsille ja nuorille valtavirrasta poikkeavia, laadukkaita ja ajatuksia herättäviä elokuvia, joita ei ole muuten mahdollista nähdä elokuvateatterissa. Festivaali suunnataan tänä vuonna kokonaan koululaisille. Festivaalin tapahtumapaikat ovat elokuvateatteri Orion Helsingissä, Kino Tapiola Espoossa sekä Bio Grand ja Kino Myyri Vantaalla.

Näytökset ovat maksuttomia.

Ilmoittautumistiedot löytyvät osoitteesta www.illusiafestivaali.net.

Lue lisää

Verkot tötterölle – Snurr på nätet 8.4.2015

kaikki pelaa

Tästä Youtube-videoon!

Verkot tötterölle – Snurr på nätet – Spin the Web

#kaikkiselaa #kaikkipelaa #allaspelar #spintheweb

Kaikki 16 000 tablettia on nyt jaettu päiväkoteihin, kouluihin ja oppilaitoksiin,  verkko-ongelmat ratkaistu ja käyttäjähallintakin saatu kuntoon. Nyt on aika juhlia!

Pääsiäisen jälkeisenä keskiviikkona 8.4. klo 9–11 järjestetään Vantaan tablettiväen yhteinen kick off -tempaus Verkot tötterölle – Snurr på nätet. Tavoitteena on saada kaikki tabletit verkkoon yhtä aikaa. Tempauksella luodaan yhteisöllisyyttä yli yksikkörajojen sekä uutta innostusta ja ylpeyttä ainutlaatuisesta mahdollisuudesta kehittää oppimista.

Samalla testataan tabletverkkoa maksimikuormituksella ja käyttäjiä ohjataan kuormittamaan verkkoa hauskoilla tehtävillä. Tempauksella olisi mahdollisuus saavuttaa myös positiivista julkisuutta matkalle kohti uutta oppimista.

Lue lisää!

Tule urbaanin selviytymisen päivään 22.4.!

Tule urbaanin selviytymisen päivään 22.4. klo 12-18 Lasipalatsin aukiolle kokemaan rajuilma, myrskytuuli ja helle – ja kuulemaan, miten niihin kannattaa varautua!
Utopiaa? Ei, sillä rajuilmat, rankkasateet, tulvat ja kovat helteet lisääntyvät myös Suomessa. HSY:n Ilmastoinfo järjestää yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa tapahtumapäivän, jossa kerrotaan ilmastonmuutoksesta, sään ääri-ilmiöistä, niiden seurauksista ja niihin varautumisesta. Pääset kokemaan rajuilman ja tuulenvoiman, sillä Lasipalatsin aukiolle rakennetaan mm. myrsky- ja hellekontti ja tuulikone puhaltaa myrskylukemissa. www.urbaaniselviytyminen.fi

Tiedustelut ja isompien ryhmien ilmoittautumiset: Mira Soini-Nordström mira.soini-nordstrom@hsy.fi gsm +358 40 503 6220

Lue lisää

Innostava ja yhteisöllinen matematiikan, fysiikan ja kemian opetus -täydennyskoulutus

Mistä matematiikan, fysiikan ja/tai kemian ilmiöistä kaipaat lisää tietoa? Helsingin yliopistossa Kumpulan tiedekampuksella järjestettävällä kurssilla syvennät tietämystäsi luonnontieteiden nykytutkimuksesta ja sen sovelluksista niin yksilön, yhteiskunnan kuin ympäristön hyväksi. Lisäksi saat tiiviin paketin tietoa ja osaamista OPS2016-uudistuksen toteutukseen omassa koulussasi.

Maksuttoman täydennyskoulutuskurssin kohderyhmänä ovat matematiikkaa, fysiikkaa ja kemiaa perusopetuksen 7.-9. luokalla ja lukiossa opettavat aineenopettajat. Kurssi toteutetaan neljänä lähiopetuspäivänä: 6.-7.8.2015 sekä kahtena erikseen sovittavana ajankohtana.

Lue lisää ja ilmoittaudu kurssille.

 

Edustoren ongelmat on nyt korjattu

Edustore – sähköisten oppimateriaalien kauppapaikka ja jakelukanava peruskouluille – on nyt käyttövalmis. Eduvantaan Edustore-sivulta löydät lisätietoa ja ohjeita muun muassa materiaalin lataamiseen Fronterin kautta.

Luethan ohjeet huolellisesti.

Kummioppilastoiminnan iltapäivä

Mannerheimin Lastensuojeluliitto järjestää 12.5.2015 Sokos Hotel Vantaalla Kummitoiminnan iltapäivän, jonka tavoitteena on tarjota opettajille tietoa ja vinkkejä kummioppilastoiminnan järjestämiseen omassa koulussa. Kummitoiminnan iltapäivä sopii erityisen hyvin koulujen osallisuustiimeille, niille 4.-6.-luokkien opettajille, jotka ensi syksynä ohjaavat kummeina toimivia oppilaitaan sekä ensi vuonna uusien koulutulokkaiden kanssa aloittaville opettajille.

Ilmoittautumiset 30.4.2015 mennessä osoitteeseen www.webropolsurveys.com/kummitoiminta.net

Tilaisuus on maksuton.

Lue lisää

Käyttökatko koulujen tulostus- ja O-levypalveluissa

Osana käynnissä olevaa Vantaan kaupungin perustietotekniikan palveluiden siirtoa uudelle palvelutoimittajalle CGI:lle tullaan opetuksen tiedosto- ja tulostuspalvelut keskittämään palvelutoimittajan palvelinkapasiteetti ympäristöön. Uuden perustietotekniikan sopimuksen mukaisilla palveluilla tavoitellaan palveluiden käytettävyyden, laadun ja kustannustehokkuuden kasvattamista sekä joustavuutta eri toimialojen palvelutarpeisiin.

Torstaina 9.4.2015 klo 08.00-12.00 siirretään osa koulujen yhteisistä tulostuspalvelimien palveluista sekä O-levypalvelu (ohjelmat levy) keskitettyyn kapasiteettipalveluun. Siirron aikana ei koulujen O-levypalvelu eivätkä tulostuspalvelut ole käytössä. Käyttökatko ei koske monitoimilaitteita ja niiden tulostuspalveluja.

Pahoittelemme käyttökatkosta mahdollisesta aiheutuvaa haittaa.

Tietohallinnon palvelukeskus

Vantaan opettajien lentopalloturnaus

Vantaan opettajien lentopalloturnaus pidetään Tikkurilan lukiossa perjantaina 24.4.2015 klo 15 alkaen. Otteluissa on kentällä neljä pelaajaa, joista vähintään yhden on oltava nainen.
Kerää joukkue ja ilmoittaudu mukaan viimeistään maanantaina 20.4.2015 osoitteella kalevi.lyyra@eduvantaa.fi.
Osallistumismaksu 20 € maksetaan paikan päällä.

Toiminnallinen oppiminen -koulutusta

Toiminnallisuutta kannattaa hyödyntää kaikkien oppiaineiden opetuksessa; matematiikkaa voi opetella vaikka hyppien ja kielioppia kierien! Toiminnallisuudella tarkoitetaan osallistumista, kokemuksellisuutta ja oppilaiden välistä vuorovaikutusta. Oppimisen ei siis tarvitse tapahtua vain luokkahuoneessa istuen.

ESLU tarjoaa aiheeseen liittyvää koulutusta 16.4. ja 23.4.2015.

Lue lisää

B-boyt, B-girl ja räppäri tenttaavat Tanssin viikoilla

Vantaan Tanssin viikoilla 18.–29.4. nähdään monipuolista tanssiohjelmaa eri puolilla Vantaata.
Luvassa on herkkyyttä, parodiaa ja hervottomia hetkiä.

Lue lisää