Koodaa peli kirjastossa!

Marraskuussa vietettävän kansallisen pelipäivän kunniaksi Tikkurilan, Myyrmäen ja Pointin kirjastoissa käynnistyvät koululaisten viikoittaiset pelikoodauspajat.

Pajoissa opetellaan ohjelmointia Scratch-ohjelmaa hyödyntäen. Kullakin pajakerralla tehdään jonkinlainen yksinkertainen toimiva peli, jota voi kehittää edelleen kotona. Pajat on suunnattu 9−13-vuotiaille.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: http://www.helmet.fi/koodauspaja

Tule mukaan ja koodaa oma peli!

Share

Vantaan opetusverkon Office 365-palvelu

Vantaan opetusverkossa on Office 365-palvelu päivitetty viikolla 42.

  • Jos työasemalle on kirjauduttu omalla henkilökohtaisella työasematunnuksella, kirjautuminen office 365-palveluun voidaan tehdä IE-selaimella, jolloin erillistä kirjautumista sähköpostiin ei tarvita. Muissa selaimissa tarvitaan lisäksi erillinen kirjautuminen käyttäjätunnuksen ja salasanan avulla.
  • Jos IE-selaimesi on versio 8, ota yhteyttä helpdeskiin selaimen pävitystä varten.
  • Kirjautumisen käyttäjätunnus on käyttäjätunnus@eduvantaa.fi tai EDUVANTAA\käyttäjätunnus.
  • Jos opetusverkon työasemalle on kirjauduttu yhteiskäyttötunnuksella, kirjautuminen Office 365-palveluun tulee tehdä muulla kuin IE-selaimella, esim. Chrome tai FrontMotion, vaatii erilliskirjautumisen sähköpostiin.
  • Käytettäessä muita kuin IE-selainta, uloskirjautumisen yhteydessä selain saattaa herjata virheestä uloskirjautumisen yhteydessä. Tämän tutkinta on työn alla.

Kirjautuminen opetusverkon ulkopuolella tapahtuu joko www.eduvantaa.fi:ssä olevan linkin kautta tai käyttäen outlook.com/eduvantaa.fi

Share

Verkkopedagogiikan tuki Facebookissa – Käy tykkäämässä!

Facebookista löydät Vantaan verkkopedagogiikan tuki - sivun. Sivulla uutisoidaan ajankohtaisista asioista ja jaetaan ilmoituksia tieto- ja viesintätekniikan opetuskäytöstä. Mielenkiintoiset koulutukset, tapahtumat, hankkeet, blogit ja teemat saavat sivulla palstatilaa. Myös sinä voit ehdottaa niitä sekä osallistua keskusteluun. Tykkäämällä saat omaan uutisvirtaasi vinkkejä ideoita ja kuumisia.

 

Share

Ranskan opettajien syysstartti

Pääkaupunkiseudun perusopetuksessa toimivien ranskan opettajien syysstartti to 30.10.2014 klo 14.30-18.00.

Ilmoittaudu alla olevan linkin kautta:

Inscription en ligne ouvertes jusqu’au jeudi 23.10.2014
sur : oivakoulutus.hel.fi
(ID du service/palvelutunnus : autome2014, cliquez sur Connexion/kirjaudu”, puis ”Signaler un nouveau participant/ilmoita uusi osallistuja).
Ouverture des inscriptions 13.10.2104, 9.00. 

https://hkiopev-my.sharepoint.com/personal/kajaann_edu_hel_fi/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=%2blbjhD4wngH7tebzHUOgbBLbEjGwAyr8on9D5eb5fBI%3d&docid=1_1535f2857bb7849b4bd915f8dda84c007&wdFormId=%7B9DB2F017%2D66ED%2D409B%2DBEF6%2DD7B43CE0B529%7D

Annamari Kajasto
projektisuunnittelija, kielten opetuksen kehittäminen
Yksi maailma – monta kieltä
+358 50 4013 293
Share

Taito kysyä – Lupa puhua -koulutus

Hiv-tukikeskus järjestää terveystiedon opettajille ja kouluterveydenhoitajille suunnatun maksuttoman Taito kysyä – Lupa puhua -koulutuksen Helsingissä 4.12.2014 Vanhalla Ylioppilastalolla. Koulutuksen tavoitteena on parantaa ammattilaisten taitoa kohdata ja huomioida seksuaalinen ja sukupuolinen moninaisuus koulumaailmassa, opetus- ja kasvatustyössä sekä terveydenhoidon vastaanotolla.  Koulutuksessa käsitellään nuorten kohtaamia tilanteita koulussa ja kouluterveydenhuollossa sekä keskustellaan siitä, miten oppimateriaaleissa ja opetuskäytännöissä moninaisuuden huomioimista tulisi kehittää.

Koulutus on maksuton ja sen aikana on kahvitarjoilu. Paikkoja on rajoitetusti. Koulutus on ensisijaisesti tarkoitettu kouluterveydenhoitajille ja terveystiedon opettajille, mutta myös muut opettajat, opiskelijat ja nuorten parissa työskentelevät ovat tervetulleita.

Ilmoittaudu 14.11.2014 mennessä
tästä linkistä: https://www.webropolsurveys.com/S/A2B48FBDFC2ED987.par

Koulutuksen ohjelma.

Share

Tervetuloa mukaan La Boheme -taideyliopistoyhteistyöhön

Vantaalaiset alakoulujen 5-6 luokat ovat tervetulleita mukaan joulukuussa 2014 – helmikuussa 2015 järjestettävään 40 tuntia kestävään osallistavan taiteellisen toiminnan projektiin. Teoksena on Puccinin tunnettu ja kaunis La Boheme -ooppera ja teoksen tematiikkaan tutustutaan musiikin, draaman, valaistuksen ja puvustuksen avulla.

Kokonaisuus kuuluu osana Suomen Kansallisoopperan taideyliopistoyhteistyöhön.

Koulut valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. 
Haluaika päättyy 31.10.2014.

Lue lisää

Share

Videokisa tsemppaa koululaisia lajittelemaan

Valot, kamera, käy! Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY järjestää tänä syksynä jätteiden lajitteluun liittyvän videokilpailun pääkaupunkiseudun ja Kirkkonummen ala- ja yläkouluille. 

Sorttaaja on sankari -videokilpailussa etsitään hauskoja ja luovia videoita, jotka innostavat jätteiden lajitteluun. Palkintona on luokkaretki Linnanmäelle tai Heurekaan. 

Kilpailu on nyt käynnissä! Videoita voi lähettää 16.11.2014 saakka.

Lue lisää: www.hsy.fi/sorttaajaonsankari

Share

Koulujen kirjemaraton

Hei sinä äidinkielen, englannin, uskonnon, elämänkatsomustiedon, filosofian, yhteiskuntaopin, historian tai terveystiedon opettaja!
Lähde mukaan koulujen kirjemaratonille 10.11.–15.12.2014!

Koulujen kirjemaraton on 9. luokalle ja toiselle asteelle suunnattu oppitunti. Oppitunnin pitämiseksi opettaja saa Amnestyn laatiman valmiin tuntisuunnitelman ja oheismateriaalin. Materiaali on maksuton.

Kirjemaraton on osa Amnestyn maailmanlaajuista Kirjeitä Vapaudelle -kampanjaa. Se on toimintajakso, jonka aikana sadattuhannet ihmiset ympäri maailman kirjoittavat vetoomuskirjeitä ja solidaarisuusviestejä ihmisoikeusloukkauksia kokeneiden ihmisten tukemiseksi. 

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan: www.amnesty.fi/koulujenkirjemaraton 

Kutsu

Share

Sibelius ja taiteen maailma

Jean Sibeliuksen juhlavuoteen varaslähdön ottava Ateneumin Sibelius ja taiteen maailma -näyttely lähestyy! 
Tervetuloa opettajien tiedotustilaisuuteen torstaina 23.10.2014 klo 15 Ateneum-salissa. 

Kutsu ja ilmoittautumisohjeet tästä

Sibelius ja taiteen maailma 
17.10.2014-22.3.2015 

Tervetuloa!

Share

Vanhat ryhmät ovat Fronterissa nimetty OLD SCHOOL:illa

Nyt on entistä helpompaa päätellä onko sinulla oikea ryhmä huoneessasi, koska kaikissa vanhoissa ryhmissä on nimen edessä ”OLD SCHOOL”. Vielä on monessa huoneessa vanhoja ryhmiä, ja kun ne myöhemmin poistetaan, niin huoneeseen jää ainoastaan omistaja. Muut huoneen osallistujat poistuvat siivouksen mukana, ja viimeistään silloin huomaa että muut eivät pääse huoneeseen käsiksi. Huoneet eivät poistu siivouksen yhteydessä, joten sitä ei tarvitse pelätä. Kannattaa katsoa että huoneen omistaja on olemassa, ja jos näin ei ole, esimerkiksi opettaja ei ole enää koulussa töissä, kannattaa huoneeseen lisätä uusi omistaja. Omistajuus annetaan samalla tavalla kuin kirjoitusoikeus. Katsomalla videon saat apua ryhmien lisäämiseen, ja Fronter pääkäyttäjät auttavat myös mielellään. Tarkka aikataulu milloin vanhat ryhmät siivotaan pois ei tällä hetkellä ole, mutta tavoitteena on saada se tehty tämän vuoden puolella.

 

Aikaisempi tiedote 26.9.2014:

Jokainen opettaja on lisättävä uudet ryhmät Fronter huoneisiinsa. XML tiedonsiirron alettua, vanhat ryhmät eivät enää päivity. Siihen mennessä uudet käyttäjäryhmät on otettava käyttöön, muuten huoneissa ei ole oppijoita eikä opettajia.

Uudet kurssiryhmät tunnistaa siitä, että nimi alkaa päivämäärällä esim. 2014-08 RA08.1 (aikaisemmin Fronterissa oli käytössä pelkästään RA08.1 opetusryhmän nimenä).

Uudet opetusryhmät ovat samannimisiä kuin aikaisemminkin, joten kannattaa katsoa video miten löydät oikean ryhmän. Henkilöstö- ja opettajaryhmät on myös tuotava esimerkiksi opettajahuoneeseen ja muihin yhteisiin huoneisiin.

Löydät lisätietoa Fronter linkin takana ja ohjevideot miten tämä tehdään löydät tästä.

Share

Yhteistoiminnallinen oppiminen tvt:n avulla -koulutus

Koulutuksen ajankohta on muuttunut, jonka vuoksi koulutukseen on vapautunut muutama paikka.

Koulutus järjestetään 12.11.2014 klo 13–16, Veromäen koululla.

Kouluttaja: Markus Humaloja
Kohderyhmä: opetushenkilöstö
Ilmoittautuminen koulutukseen: http://www.edu.vantaa.fi/wp/tvt-koulutukset

Koulutuksen sisältö: Työpajassa tutustutaan yhteistoiminnalliseen oppimiseen ohjaaviin verkkopalveluihin. Pajan aikana luodaan yhteistoiminnallinen työskentelyketju, joka päättyy yhteiseen tuotokseen. Pajassa käytetään Fronteria, pilvipalveluita ja eri laitteiden sovelluksia yhteisen tuotoksen valmistamisessa. Koulutukseen otetaan enintään 10 osallistujaa. Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

 

Share

Opike-päivä: Toiminnallinen matematiikka

Syksyn Opike-päivää vietetään toiminnallisen matematiikan merkeissä 28.10.2014.
Tule kuulemaan, miten matematiikan opetusta voi elävöittää lisäämällä siihen kokeilua, keksimistä ja oivaltamista.

Tilaisuus on maksuton. Tilaisuuteen mahtuu 40 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä.
Ilmoittautuminen 20.10.2014 mennessä.

Lue lisää

Share

Martinlaakson lukion näytelmä Vedenpelko

Martinlaakson lukion näytelmä Vedenpelko on tarina perhesiteistä ja ystävyydestä sekä peloista, niiden kanssa elämisestä ja niiden voittamisesta.

Koululaisnäytökset
* 12.11.2014 klo 10 sekä 13.30
* 13.11.2014 klo 10 sekä 13.30
 Martinlaakson peruskoulun auditoriossa, Martinlaaksonpolku 4

Ikäsuositus 10 v ->

Lue lisää

Share

Maksutonta verkkokoulutusta opetustoimessa työskenteleville

Ekapeli ja lukemaan oppiminen – teoria (1 op), verkkokoulutus

Aika 12.11.2014 

Huom! Koulutus on maksuton.

Lue lisää

Share

Vantaan lukioiden yhteinen Työelämälähtöisyys lukiokoulutuksessa –seminaari

Keskiviikko 12.11.2014, klo 8:00 alkaen
Koulutuskeskus Paletti, Tikkurila Oyj (Kuninkaalantie 4, Vantaa) 

Seminaarissa esitellään Työelämälähtöisyys lukiokoulutuksessa –hankkeen (ESR) kartoituksen tuloksia ja kuullaan mielenkiintoisia puheenvuoroja aiheeseen liittyen.
Seminaari on suunnattu Vantaan lukioiden rehtoreille, opettajille, opinto-ohjaajille ja opiskelijoille.

Seminaarin ohjelman löydät tästä.

Ilmoittautumiset keskiviikkoon 29.10.2014 mennessä tästä.

Lue lisää

Share