Kyniä

Kartanonkosken koulu

Helmi-Kartsi
(Tiedote 7 / 6.2.2013)


Terveisiä rehtorilta

Koulutuksen järjestäjällä on lakisääteinen velvollisuus arvioida koulutusta ja sen tuloksia. Vantaan kaupungin sivistysvirasto ja Helsingin yliopiston Koulutuksen arviointikeskus jatkavat yhteistyötään oppimaan oppimisen seuranta-arviointien merkeissä. Edellisen kerran arviointitutkimus tehtiin vuonna 2010. Tänä keväänä seurataan, miten silloisten ensi-, kolmas - ja kuudesluokkalaisten oppimaan oppimistaidot ovat kehittyneet kolmen kouluvuoden aikana. Kaikki vantaalaiset 3., 6. ja 9. luokan oppilaat osallistuvat oppimaan oppimisen - arviointiin. Tutkimus järjestetään kouluissa viikoilla 9-11. Arviointi toteutetaan pääosin tietokoneluokassa. Jokaiselta luokalta on kuitenkin arvottu osa oppilaista tekemään tehtävät perinteisiin tehtävävihkoihin. Opettajat tiedottavat huoltajia tarkemmin siitä, milloin arvioinnit tehdään kussakin ryhmässä.

********************

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 28.1.2013 lakkauttaa koulujen johtokunnat 1.4.2013 alkaen. Kodin ja koulun yhteistyötä on tarkoitus järjestää uudella tavalla. Tavoitteena on, että jatkossa jokaisella koululla toimii vanhempainyhdistys tai -toimikunta. Rehtori kuulee tätä toimielintä lukuvuosisuunnitelman valmistelussa ja järjestyssääntöjä muutettaessa. Vanhempainyhdistys tai -toimikunta voi tehdä esityksiä ja antaa lausuntoja koulua koskevissa asioissa. Jos vanhempainyhdistystä tai -toimikuntaa ei kouluun synny, koulu järjestää vuosittain vähintään kaksi yhteistyötilaisuutta kaikille vanhemmille. Kartanonkosken koulussa on aktiivinen vanhempainyhdistys, joten uusi toimintamalli voidaan rakentaa entisen yhteistyön pohjalle.

Hyvää talven jatkoa ja aurinkoisia hiihtokelejä toivottaen,

Tuija Tammi
Aluerehtori

Lukuvuoden 2013 - 2014 työajat

Lukuvuonna 2013 - 2014 Vantaan perusopetuksen kouluissa sekä lukioissa noudatetaan seuraavanlaista työaikaa:

Syyslukukausi: ti 13.8.2013 - pe 20.12.2013
Syysloma: to 17.10.2013 - pe 18.10.2013
Joululoma: la 21.12.2013 - ma 6.1.2014
Kevätlukukausi: ti 7.1.2014 - la 31.5.2014
Talviloma: ma 17.2.2014 - pe 21.2.2014

Syyslukukaudella on 91 työpäivää ja kevätlukukaudella 96 työpäivää.

Lisäksi kouluissa on yksi kodin ja koulun yhteistyöpäivä, joka on lauantaina. Sitä korvaa lomapäivä, joka ilmoitetaan myöhemmin.

Tulevia tapahtumia

 • 1.1.-28.3. hakeutuminen JOPO-luokalle (kts. tarkemmin koulun kotisivut)
 • 14.2. Ystävänpäivän viettoa. Illalla vanhempainyhdistyksen järjestämä juhla liikuntasalissa.
 • 15.2. Kummipäivä klo 8.30-12.00. Kaikkien oppilaiden koulupäivä päättyy klo 12.00.
 • 12.-22.2. Hiihtoloma (vko 8)
 • 28.2. Kalevalan päivän viettoa
 • 28.3. Pääsiäishartaus ja vaihtoehtotilaisuus
 • 29.3.-1.4. Pääsiäisloma

Tiedote kiinan kielen kerhosta!

Kiinan kielen kerhoaika Kartanonkosken koululla vaihtuu hiihtoloman jälkeen. Kerho jatkaa maanantaina 25.2. ja siitä lähtien aina maanantaisin klo 13.15-14.15.

Valitettavasti tämä oli ainoa sopiva aika kerhoon. Toivottavasti mahdollisimman moni pystyy yhä jatkamaan kerhossa. Kirsi Heikkinen kiittää kerholaisia ja koteja yhteistyöstä.

Toivotamme myös mahdolliset uudet kerholaiset tervetulleiksi!

Lisätiedusteluja kerhosta voi lähettää osoitteeseen:
Jinhua Cheng (cheng.jinhua[at]eduvantaa.fi tai jinhuacheng[at]hotmail.com)
opettajat: Jinhua Cheng and Kirsi Heikkinen

Kiitos kaikille kalentereiden myyntiin osallistuneille!

Kalenterin myynnistä saatiin tänä vuonna tuottoa yli 2200 euroa. Eniten kalentereita myi 1.D-luokka. Palkinnoksi he saavat Vantaanportin Apteekin sponsoroiman retken Heurekaan. Muutamia kalentereita on vielä saatavilla alehinnalla 3 euroa/kpl koulusihteeri Leila Pitkoselta.

Päivitetyt välituntisäännöt

(nähtävissä myös koulun info-televisiossa)

 • Riisu ulkokenkäsi eteisessä ja liiku sisällä sisäkengillä tai sukkasilla.
 • Sisävälitunnilla on huomioitava, että käytävillä on pystyttävä kulkemaan esteettä.
 • Mene ulkovälitunnille reippaasti säänmukaisesti pukeutuneena.
 • Välituntialueelta ei saa poistua ilman lupaa. Pyörätelineet eivät ole leikki-/oleskelualuetta.
 • Pyöriä, potkulautoja, rullaluistimia, ym. ei saa käyttää koulupäivän aikana ellei siitä ole erikseen sovittu.
 • Kivien, hiekan, keppien, lumipallojen, ym. heittely ja kasvien repiminen on kielletty.
 • Jalkapalloa saa pelata/käyttää vain kentällä (talvella maalien luona kentän läheisyydessä).
 • Pihavälineet ovat kaikkien oppilaiden yhteisessä käytössä, vuoroa odotetaan laskien 0-100.
 • Poistumisportailla oleskelu on kielletty välitunnin aikana.
 • Latvan oppilaat saavat käyttämään matkapuhelinta välitunneilla, mutta EI ruokailussa. Juuren ja Rungon oppilaat eivät saa koulupäivän aikana käyttää matkapuhelimia.
 • Valvojan tehtävänä on puuttua kiusaamiseen. Kerro siis rohkeasti valvojalle, jos havaitset kiusaamista.

Lisäksi:

 • jokaisen kuukauden ensimmäisenä perjantaina klo 10-10.15 tukioppilaat ohjaavat pihalla välituntileikkejä
 • 9.-luokan oppilaat auttavat 1.-luokkalaisia välitunnille menossa Haikko-solussa klo 10.00-10.15

Tanssiaiheisia kuulumisia:

Parittomat alakoulun luokat aloittivat tanssitunnit joululoman jälkeen. Näillä luokilla on, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, tällä viikolla viimeiset tanssitunnit tässä jaksossa. Keväällä on vielä sitten yksi viiden viikon mittainen jakso tanssia. Ennen talvilomaa vuoroon tulevat parilliset alakoulun luokat. Ainakin 2. luokkalaisilla tulevana teemana on avaruus ja 4. luokilla mahdollisesti äidinkieli ja sanaluokat. Em. teemat näkyvät tunneilla, mutta toki teemme muitakin tanssillisia harjoituksia.

Koululiikuntaliitto organisoi Power Mover -tanssitapahtumaa, johon sisältyy oppilaiden omien koreografioiden katselmus sekä vierailevan koreografin tekemä yhteistanssi. Tämän yhteistanssin opetusvideolla tanssivat tänä vuonna Kartanonkosken koulun oppilaat. Video on juuri ilmestynyt ja mukana meiltä olivat Kiia Metso (5.lk) sekä 9.-luokkalaiset Leila Bayar, Iiro Kerminen, Laura Kuitunen, Aleksi Sorsa ja Verneri Seppänen.

Koululla tanssiesityksistä pääsemme nauttimaan jo tämän viikon torstaina, kun juhlimme salissa yhteisesti Comenius-vieraiden kanssa. Tällöin ohjelmassa on mm. 6.-luokkien kuoro- ja tanssiteos "On suuri sun rantas autius" sekä 3A- ja 3B-luokan oppilaista koostuvan ryhmän esittämä "Revontulitanssi".

Vanhempainyhdistys tiedottaa

Vanhempainyhdistyksen toimintaa kevätlukukaudella:

 • ystävänpäiväjuhla 14.2. klo 18-20 yhdessä luokkien kanssa
 • Kartsikka-lehti tulossa
 • toukokuussa järjestämme perinteiset fillarihulinat

Haluatko tulla mukaan järjestämään tapahtumia tai saada lisätietoa toiminnasta suoraan sähköpostiisi? Ilmoittaudu mukaan laittamalla viestiä osoitteeseen kartsin.vanhempainyhdistys[at]gmail.com.

Vanhempainyhdistyksen jäseneksi ovat tervetulleita kaikki koulun oppilaiden huoltajat ja opettajat. Jäseneksi liityt täyttämällä jäsenhakemuksen, jonka löydät täältä, ja maksamalla jäsenmaksun, 10 euroa, yhdistyksen tilille 405500-1555700 (viestikenttään jäsenen nimi).

Vanhempainyhdistys löytyy myös Facebookista http://www.facebook.com/pages/Kartanonkosken-koulun-vanhempainyhdistys-ry/130903870307625

TERVETULOA YSTÄVÄNPÄIVÄJUHLAAN KARTANONKOSKEN KOULULLE TORSTAINA 14.2. klo 18.00-20.00!

Vanhempainyhdistys järjestää 3C:n, 5C:n ja 8A:n kanssa iltajuhlan ystävänpäivänä 14.2. Kartanonkosken koululla. Juhla on tarkoitettu 1.-6. -luokkalaisille ja heidän perheilleen. Pääsyliput maksavat yhden euron/hlö. Tarkoitus on järjestää kaikille oppilaille yhteistä mukavaa toimintaa koululla ja kerätä samalla järjestävien luokkien oppilaille retkirahaa.

Juhlassa on kaikenlaista toimintaa:
- herkkubuffetti
- tanssinurkkaus ja tanssiesityksiä
- temppurata
- pelipisteitä
- ystävänpäiväpuu
- kauhukammio
- palloajelua pienille
- arpajaiset
- kasvomaalausta
- askartelua

Osa toiminnasta sisältyy euron pääsymaksuun, ja osa on maksullista, joten varaa mukaan kolikoita.

Pääsylippuja myydään sekä ovelta että ennakkoon koululla pe 8.2., jolloin 5C myy lippuja pitkällä välitunnilla vahtimestarin kopin edessä. Mikäli ostat lippusi ennakkoon, yritä varata tasaraha.